Jag har så mycket förstånd att förlora än

 
 
 
 
 
 

Kärleken, den där jävla kärleken. Varför har alla panik? Varför måste alla hetsa om att hitta "den rätta"? Visst det kanske är jag som är less efter för många långa förhållande under mina tonår, men jag tror inte på att skynda kärleken. Kärleken kommer när vi minst anar det, när vi kanske minst av allt vill ha den, eller precis i rätt tidpunkt. Det finns inga regler, inga gränser och inga fasta tider. Kärleken har sitt eget liv. Lär er att sluta leta och börja leva, då ska ni se att det löser sig till slut. Då ska ni se att mister right snart intar era hjärtan. Låt kärleken vara något fint, vackert och lugnande istället för något stressfullt och ångestladdat. Jag kan inte veta om jag någonsin kommer hitta honom med stort H, men jag väljer att tro på det som den hopplösa romantiker jag är. Någonstans finns han säkert, precis som hon eller han finns där ute för er. Gosa, mys, kramas, pussas, ge varandra ömhet, skit i om det är den rätta, trivs du i stunden så njut av det. Tar det tid, låt det ta tid.

Puss & Kram


Flytta, flytta, flytta

Det är så sjukt kul att min bästa vän har "köpt" en lägenhet tillsammans med en riktigt jävla go kille. Är så fruktansvärt glad för deras skull att det finns typ inte, känns nästan som det är jag själv som ska flytta. Igårkväll efter jobbet var vi där och målade till klockan tio och om ca 20min ska jag dra mig tillbaka för ännu lite renovering. Ser det växa fram, ska bli så jäkla kul att se när de är klara med det hela, kommer bli grymt! 

70-tals bartender

I lördags serverade Felli och jag på 50års partaj med 70-tals tema. De var lite röj i vissa av dom och Ju mer gubbarna fick i sig ju bättre var vi på vårat jobb. Tur att vi vet hur man charmar gamlingarna (förlåt 50taggarna i sina bästa år). Det var ett lyckat party och vi hade jäkligt skoj hela kvällen igenom. Så kul att pilla med smårätter, fixa och trixa samt mingla bland fulla lirare.  Alla hade engagerat sig enormt mycket med utstyrslarna och hon som fyllde hade dessutom fixat otroligt fint. På första bilden ser ni vart de satt och åt, på marken ja, riktigt mysigt! Att få betalt för något som det här är ju fasen en dröm. 

Time to grow some balls

 
Sitter i min rosa plyschdress framför datorn...har gjort det sedan klockan 11 ungefär. Skrivit CV, personliga brev osv. Dags att ta tag i livet, söka lite jobb och fundera vad fan det ska bli av en liten tös som mig till hösten, vintern, våren och ja resten av livet. En sak är säker, inte fasen är det lätt att skriva om sig själv. Varför har vi människor, (eller kanske snarare svenskar) så svårt med att skryta om våra goda egenskaper? Ta mig till exempel, jag vet att jag inte är oduglig, att jag kan lite av varje och att jag faktiskt inte har allt för svårt för att prata med främmande människor. Ändå skrämmer det mig en aning att behöva skriva upp detta, ännu mer obekväm känner man väl sig om man får frågan muntligt. Vad är din bästa egenskap? "Eeeehm jo, oj vad svårt detta är. Jag är väl snäll antar jag. Omtänksam, ja det är jag också. Är bra på att komma i tid, eeeh och jag är väl typ ganska bra på att vara noggrann." Varför svarar vi så? Varför måste vi ALLTID säga så mesiga och intetsägande grejer eller be om ursäkt för att vi nämnt en positiv egenskap hos oss själva? Det är så fruktanvärt tråkigt när jag tänker efter. Vi borde skaffa mer stake, erkänna att vi är bra och ta livet med storm för fan. Jo, ja det växer med mig och ja jag har blivit bättre på att erkänna mina goda sidor. Men jag känner mig fortförande inte helt bekväm med att skryta om saker jag tycker jag är bra på. För tänk om andra känner motsatsen, de kanske tycker jag är världens elakaste och mest osociala människa på denna jord... Sen tänker jag "Skit i vad andra tycker, det spelar ingen roll". Lättare sagt än gjort? Svar ja! Skriva personliga brev är i alla fall en bra början till att lära sig att inte ta upp negativa egenskaper om sig själv. Och en början är alltid en början. Dags att starta ett nytt kapitel, hell yeah! 

Pasta è la vita

Skicka mig på en resa till Italien pronto. Vill tjocka i mig alla olika sorters pasta hela dagarna. Skulle kunna leva på pasta, leva för pasta. Förstår inte hur man kan skippa kolhydrater...kommer aldrig förstå det. Förstår inte hur man kan skippa gosaker i livet över huvud taget. Här har ni en flicka som älskar mat för mycket för att någonsin bli vältränad och "tajt". Önskar att mat snarare gjorde en motsatsen till tjock. Men vafan de ska väl finnas något att ta av om vi får svältperiod i Sverige. 

Säg vad en man utan hjärta inte kan

 
Kör på orginell ljusblå Oxford skjorta från Boomerang med bekväma kostymbyxor idag. Ska iväg på lägenhetsvisning i Stockholm och kolla läget, vad som händer ikväll är fortfarande aldeles för öppet. Vill ha lite planer, men icke! 

Sveriges i särklass snyggaste kvinna

Det här är, enligt mig, Sveriges absoluta skönhet. Vet inte om det sitter i hennes enkla men pricksäkra klädstil eller i hennes otroliga sätt att skriva. Skulle gissa att det är en blanding av båda som fått mig att fastna för den här bruttan. Michaela Forni har alltså i flera år varit och lär förbli min, kan man kalla det förebild?, i många år framöver. Åtminstone om hon fortsätter i den här takten. Skickar i alla fall ut sjukt mycket credd till denna otroligt vackra kvinna! devote.se/forni

Denim 4-ever

 Det finns mycket kläder och roliga detaljer att liva upp garderoben med, men utan jeans har jag svårt att se att garderoben skulle kunna bli komplett. När det kommer till märken är jag en sucker för Lee. Perfekta bakfickor och just dessa är lika sköna som ett par joggingbyxor. För att inte snacka om jeansjackan jag köpte i våras, den är väl ungefär det bästa köpet under hela 2014, värd varenda krona. Ibland är det tur att man inte är snål. 

Människor...

Det finns så mycket idioter här i världen. Ett exempel är ni som leker söndagsseglare på vägen ena sekunden, man får köra om, andra sekunden ligger ni och trycker i arslet, kör om själva och bromsar in framför en.... Ursäkta men vafan vill ni? Det får mig att koka av ilska, ni borde inte få äga ett körkort. Sen finns det ni som tror att allting är möjligt, ni som tror att ni kan rädda alla från en dålig dag eller kan lösa allas problem. Det är fucking omöjligt att lösa allas jävla problem. Låt människor få ha sina problem i fred (åtminstone mig, om jag inte ber om annat), ni behöver inte leka mirakelmänniskor. När någon jag knappt känner kommer fram till mig och försöker leka någon sorts psykolog...låt bara bli. 
 
Tur att jag själv är så jävla perfekt! Skämt åsido Puss & Kram

Jag kan krossa ditt hjärta

Dagen till ära har jag hårband och allt, det första som faktiskt sitter kvar på huvudet mitt. Nu ska jag dra iväg på ett informationsmöte och lite kroppsmätningar. Ska bli spännande faktiskt! Snart står Felli och tutar på mig så det är väl bäst jag kilar iväg. Hejjs! 

Begär inte mer

 

Well Hello Autumn


Fuskpälsjacka - SELECTED
/ Polotröja - SELECTED / Skor - Dr.Martens / Jeans - H&M / Mössa - H&M

I dare you to love me

Gav mig ut för en löptur i blåsten. Gick käpp rätt åt helvete om man säger så haha. Högerbenet slutade hänga med efter 4km så jag gick de resterande 3km hem vilket sög. Nu har jag fått i mig lunch och aldeles för mycket knäckebröd framför några avsnitt Awkward på MTV. Funderar på att sitta kvar här ett ex antal timmar och göra ingenting, låter ganska lockande. 

Farmen - Öppen gård

Träffade idag det sötaset jag skådat på år och dar. Missen på bild nummer ett var en av alla små kattungar på farmen. Just denna var så himla lugn och mysig att jag bara ville plocka med den hem. För att inte snacka om de blå ögonen, jag tror faktiskt att jag blev en aning kär.  Förutom det så hade de fixat otroligt fint på gården och det var riktigt mycket folk. Otroligt kul! Alla stadsbor som aldrig sett en ko förut var väldigt imponerade. 

Dalarna vackra, vackra landskap

 
Igår åkte jag med mammi och pappi på en tur runt Siljan. Fika på Frix, promenad på långbryggan, köpte träskor åt pappa i Nusnäs, njöt av naturen i Tällberg, lunch på Sjövillan osv. Dalarna är så fruktansvärt vackert och dalmål får mig att minnas tillbaka till barndomen och gammelfarmor. När vi var yngre gjorde vi en liknande tur varje sommar, nu var det några år sedan sist för min del så det var på tiden. 
 

Du kommer bli så kär att du måste kräkas...

...du kommer bli så kär att du inte kan äta.
Sitter framför Disneychannel och har käkat bananyoghurt, barnet i mig lever!  Har precis fått sällskap av mami också, så nu sitter vi och kollar på filmen Upp. Detta är min definition av en riktigt mysig söndagsmorgon.Dagens planer är att ta sig till Farmen och stötta Ohlströms i deras Öppen Gård evenemang, så denna helg fortsätter i temat mysanda. 

Han litar inte på dig med mig

Detaljer för dagen 

That's a fact

 

Men det skälvde när du rörde vid mig

Två suddiga egobilder med mobilkamera i mörkret, kvalité är väl överskattat. Myser just nu runt i min fina morgonrock och lyssnar på Lasse Winnerbäcks djupa, raspiga stämma efter en dag fylld med både egentid och häng med min bästa Felli. Vi har fyndat på loppis och tittat lite fotboll i höstluften.  Att fylla på höstgarderoben känns som en dröm för tillfället, så imorgon är en tripp till huvudstaden inplanerad med mina två töser, åker dit med en och hem med en annan.

Hur fan gick det till

Hur uppstod den motivation som just nu finns i min kropp? Varför blev jag plötsligt så jävla målmedveten, taggad och envis? När jag satt där på cykeln idag och kände mjölksyran i låren funderade jag över just precis detta. Att ena dagen bestämma mig för att klara av att cykla 3mil på under 1,5 timme och sedan utföra det dagen efter... så fruktansvärt olikt mig.
 
För bara ett år sedan hade jag gett upp vid minsta lilla tecken på smärta, eller stannat halvvägs för att jag börjat känna en lite för ansträngande känsla. Har alltid intalar mig själv att det är där kroppen brister, idag vet jag att i stort sätt allt av de där sitter i huvudet. Det handlar om att lära sig hantera och älska smärtan, förstå att det är när det gör ont som det gör nytta. Detta gäller inte bara träningen utan alla utmaningar i livet. Jag är för tillfället så orädd att jag inte känner igen mig själv. Håller jag på att bli en självgod idiot eller har jag bara byggt upp en självkänsla och ett självförtroende som fått mig att förstå att jag fan är ganska bra ändå? Antar att det gäller att ta vara på känslan. Det är när livet är på toppen av bergochdalbanan som man bara sitter och väntar på att vagnen ska rulla över kanten. 

Du har nån i handen, jag skiter i vem

De verkar inte förstå att jag inte bryr mig om VAD de gör, utan om varför i helvete de ljuger om saken. Det är lögnen jag tycker illa om inte själva agerandet. Jag anser att alla är fria att göra precis som de vill så länge det inte finns ett gemensamt löfte om annat, men man sitter inte och kastar lögner rakt i ansiktet på mig, det tål jag inte. Förstå att sanningen inte sårar mig, den kan jag ta. Däremot är en lögn bland det vidrigaste jag vet.

Ville bara säga det, hörs.


Hur kan man bli såld på ett par gummistövlar?

 

Mina nya kärlekar

 

Don't take what you don't need

Att vakna upp och se en grå himmel har aldrig känts skönare. Det har äntligen funnits lite luft att andas och man har kunnat vistats utomhus utan att känna sig klibbig vid minsta rörelse. Dagen har spenderats i Gävle där Felicia mötte upp mig för en vända på stan, och när den kvinnan och jag går loss i shoppingträsket finns det minsann ingen stoppknapp. Fick med mig en del fynd hem och jag njuter sällan så mycket som när jag får spendera ett flertal timmar spatserande i affärer med trevligt sällskap. 

Bara så länge våra hjärtan klarar av att slå

Helgen har bestått av jobb och de två senaste dagarna har bestått av träning och klipphäng. Är lite mör i kroppen och har en känsla av att kvällens jobbpass kommer kännas betydligt längre än 5 timmar. Men oj så bra jag mår! Vet inte varför och jag vet att det kan störa andra, men då får de väl göra det. Att trivas med livet måste endå vara typ den bästa känslan man kan ha. Så vill ni ha lite glädje vet ni vart ni ska vända er! 

Mitt liv förändras, livet förändrar mig

Såg en pojke med solblekt hår, barfota-fötter och sommarbruna ben springa förbi mig på gatan. Han såg så oerhört lycklig ut, han strålade! Där och då önskade jag att jag var i hans ålder, kunde springa efter honom, sparka lite boll, cykla runt och skaffa knän fulla med skrapsår. Livet var så lätt, livet var fullt med möjligheter, inte av framtidsfrågor. Vill inte tänka på framtiden mer, vill leva i nuet, tänka på idag och möjligvis på imorgon. Vill inte sakna och vill inte längta, vill bara vara. Lär mig hur man gör någon, snälla!  

H&M HOME

Okej nu räcker det... Ge mig några miljoner så jag kan skaffa mig mitt drömhem. Känner mig redo för det nu!